Velkommen

Forsiden inneholder en annonselenke til Lånemegleren.no


På nettsidene til GalleriOro vil du finne artikler om omhandler flere temaer innenfor kunst, og som alle vet er jo dette et fagfelt som er meget bredt og omfattende. Tonen på nettstedet skal være slik at det ikke blir ‘snobberier’ av det, men at vi skal publisere artikler som kan vekke en genuin interesse hos folk. Skråblikk på kunsten og kultur vil derfor forekomme hyppigere enn mange kanskje vil like – men det ligger jo i kunstens art!

Når det gjelder kjøp av kunst så vil ikke det være mulig her, men hvis du drømmer om et kunstverk som du ikke har råd til å betale ut, så kan vi trygt anbefale at du følger lenken til denne siden for å ordne opp i akkurat det!(Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.). Et kunstverk er en investering som kan stige betydelig i verdi ettersom årene går, og finner du noe som virkelig tiltaler deg kan det være smart å slå til – kanskje sitter du på en gullgruve!

Kunst eller ikke

Dette med kunst kan være både vanskelig og frustrerende og det er slett ikke alle som lar seg fascinere av det – og når sant skal sies finnes det mye som holder varierende kvalitet der ute. Men det er akkurat her kunsten kan sno oss rundt lillefingeren som den største selvfølgelighet, og kunstvitere kan være kunstvitere så mye de vil: kunst vil bestandig oppfattes subjektivt, og det er egentlig ingen andre som kan si noe på det. Dette er sannysynligvis meget irriterende for såkalte etablerte og anerkjente kunstnere, og spesielt når folk kan leve av å male klovner mens andre kunstnere benytter seg av sitt navn for å nå frem i rampelyset.

Når det er sagt: så lenge folk flest synes det som produseres og presenteres er ok, hvem er da i den posisjonen til å stå i spissen for å fornekte at det som lages holder kvalitet? Finnes det noe kunstnerisk kvalitetspoliti som er i en posisjon til å sable ned folk som prøver seg som kunstnere? Temaet er spennende men vi vet i hvert fall én ting: det er store kunstnere med anerkjente navn som lager ting som rett ut sagt ikke holder mål, men at det blir stående som ‘store kunstverk’ i kraft av kunstnerens navn og posisjon – og dette er en ordentlig u-ting.

Hva er det som bestemmer hva som er god kunst? Hva er det kvalitative som man skal måle etter? Er det naturtrohet? Er det meningen bak? Er det ditt? Er det datt?

Kunst er kunst, og det er kun hver enkelt av oss som kan stå til doms over våre egne valg – og liker man det: ja da er det kunst!